Держпродспоживслужба назвала пляжі в Києві, на яких заборонено купатися

Пляжний сезон в Україні почався із запізненням через негоду, яка вирувала в першій половині червня. Зараз країну накрила спека і люди масово хлинули на пляжі, проте не всі місця безпечні для купання. Так, у Києві попередили місцевих жителів про небезпеку на деяких пляжах. Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Києві у Facebook.

Киян попередили, що в пробах води, відібраних на п'яти міських пляжах, виявили перевищення індексу лактозопозитивної кишкової палички. На даний момент небезпечними є такі пляжі: "Троєщина", "Веселка","Тельбін", "Вербний" і "Пуща-Водиця".

У Держпродспоживслужбі зазначили, що жителі можуть відвідувати ці пляжі для відпочинку, однак без купання у водоймі. Купання на цих пляжах буде дозволено тільки коли показники прийдуть в норму.

"Санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об'єктах м.. Київ, де можливий відпочинок з купанням, проведені Державною установою "Київський міський центр з контролю і профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України", - йдеться в повідомленні.

Варто відзначити, що не краща ситуація і на морських курортах України. Так, в Одесі позеленіло Чорне море. Зміну кольору води спровокувало цвітіння потенційно токсичних ціанобактерій. Також не останню роль в забрудненні моря зіграли сильні дощі, які призвели до потрапляння у воду різного сміття.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, які закордонні курорти відкриті для відвідування цього літа.

Також наш портал інформував, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Нагадаємо, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі. Вода покрилася густим сіро-коричневим слизом, який вбиває риб та інших морських мешканців.