В Укргідрометцентрі попередили про посилення спеки в Україні

Після затяжних дощів в Україну прийшла спека, яка тримається вже кілька днів поспіль. Але найспекотніші дні цього місяця українцям тільки доведеться пережити. Так, провідний синоптик Укргідрометцентру Роман Мурмило в коментарі obozrevatel заявив, що найспекотнішими стануть 24 і 25 червня.

Синоптик заявив, що четвер і п'ятниця 24-25 червня будуть найспекотнішими днями першого місяця літа. Стовпчики термометрів піднімуться до 35 градусів тепла, а місцями навіть переступлять цю позначку. Однак після такого спалаху аномальної спеки в Україні трохи посвіжіє. Роман Мурмило зазначив, що країну накриють дощі і стовпчики термометрів поповзуть вниз.

За його словами погода почне перебудовуватися з 28 червня. Денна температура повітря сягатиме близько 30 градусів. Але трохи свіжості додадуть дощі.

Синоптик зазначив, що останнім часом Україну переслідували сильні дощі і грози через те, що більша частина країни перебувала під впливом циклонів і полів зниженого тиску. Мурмило додав, що найбільше від негоди постраждали східні і південні області, де випало кілька місячних норм опадів.

Найлегше цей період перенесли жителі західних і північних регіонів, де місцями випала лише половина норми опадів. Південні і східні області постраждали більше всіх тому що знаходилися ближче до центру циклонів.

Варто відзначити, що народний синоптик Леонід Горбань дав прогноз погоди на липень. За його словами другий місяць літа не дуже відрізнятиметься від Червня. Почнеться Липень з дощів, а потім відбудеться чергова хвиля аномальної спеки. Ближче до середини місяця знову підуть дощі, які незабаром змінить літню спеку. Леонід Горбань зазначив, що спека і зливи будуть чергуватися весь місяць. Також за словами синоптика в липні можливі сильні грози і бурі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що фахівці дали корисні поради, як впоратися зі спекою без кондиціонера.

Також наш портал інформував, що синоптики назвали довгоочікувану дату похолодання в Україні.

Нагадаємо, що синоптики попередили українців про аномально високі температури цього літа.