У Києві хочуть демонтувати пам'ятник на честь дружби Києва і Москви

Пам'ятний знак на честь дружби Києва і Москви, який встановлений в столичному сквері на вулиці Маршала Якубовського на столичних Теремках спіткає доля пам'ятника Леніну. У Київраді запланували знести монумент. Про це повідомив депутат "Європейської солідарності" у Київраді Олег Левченко.

Депутат нагадав, що пішов вже восьмий рік війни на Донбасі, яку розв'язала Російська Федерація і анексувала Кримський півострів. Він зазначив, що в таких умовах потрібно чітко розставляти акценти і додав, що Росія для України ніяк не друг, а навпаки - ворог. Тому в Київраді прийшли до висновку, що пам'ятник на честь дружби Києва і Москви потрібно демонтувати.

Пам'ятник на честь дружби Києва і Москви. Фото: BIG KYIV
Пам'ятник на честь дружби Києва і Москви. Фото: BIG KYIV

Олег Левченко підкреслив, що проєкт рішення про знесення пам'ятника вже був схвалений комісією Київради з питань власності. Тепер документ розглянуть на пленарному засіданні і в разі його прийняття пам'ятний знак буде знесений.

До слова, нещодавно в Данії відбувся акт вандалізму. Невідомі осквернили пам'ятник Тарасу Шевченку. Вандали пофарбували пам'ятник в російський триколор, але на цьому не зупинилися і нижче написали кілька елементів російської пропаганди, в тому числі те чиїм вважають Крим. У Посольстві України в Данії відреагували на інцидент і зазначили, що це вкотре доводить, що агресія Росії проти України реальна. Також в посольстві закликали правоохоронні органи Данії встановити особи вандалів і покарати їх відповідно до закону.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Російська пропагандистка Ольга Скабєєва зганьбилася абсурдною заявою про Україну.

Також наш портал інформував, що Україна феєрично потролила Росію в Твіттері через чергову крадіжку.

Нагадаємо, що у мережі висміяли істерику росіян щодо гасла "Героям слава" на формі української збірної з футболу.