Українцям озвучили прогноз погоди на липень.

За словами синоптиків, ніяких сюрпризів від погоди в наступному місяці чекати не варто. Температурні показники становитимуть 20-25 градусів (середньодобово), в Карпатах 16-18 градусів, що близько до кліматичної норми. Про це пише "КП в Україні".


Однак все-таки піки спеки прогнозуються. Так, температура повітря часом може досягати 34-39 градусів тепла, в південних, східних, Дніпропетровській областях і в Криму місцями можливо буде 40-41 градус, а в гірських районах 26-33 градуси.

А ось останні дні червня видадуться не такими спекотними, оскільки знову очікуються дощі з грозами. Зокрема, згідно з даними Укргідрометцентру, 26 червня оголошено штормове попередження щодо рівня небезпеки на 2\3 території України.

спека, яка стоїть в країні з четверга, відступить через гроз і дощі, фото: Українська правда

Так, вдень і в північних, центральних областях обіцяють короткочасні грозові дощі, град і шквали 15-20 м/с, а на заході країни місцями спостерігатимуться сильні зливи. Примітно, що і в неділю, 27 червня, вночі на Правобережжі, а вдень у більшості областей країни пройдуть короткочасні дощі, грози.

Крім того, і вдень в північних, центральних і південних областях місцями очікуються сильні зливи, град і шквали 15-20 м/с. На тлі таких погодних умов відпочиваючим варто бути готовими до того, що температура води в Чорному і Азовському морях злегка знизитися і буде явно менше ніж 20-26 градусів, які були 25 червня.


Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, які регіони України накриє негода.

Також наш портал повідомляв, що Херсон накрило зливами і градом розміром з горох.

Нагадуємо, що синоптики назвали довгоочікувану дату похолодання в Україні.