Українців попередили про те, що найближчими днями погода погіршиться.

Так, синоптики попереджають українців про те, що найближчими днями погода знову піднесе сюрприз. Цього разу варто очікувати сильних гроз і шквалів. Хоча в останні дні багато українців страждають від спеки, яка в деяких регіонах б'є всі рекорди. Погіршення погоди варто очікувати в найближчі два дні.

За інформацією Укргідрометцентру, 26 червня в західних, вдень північних і південних областях, а 27 червня в цілому по Україні грози, вдень в окремих районах град і шквали 15-20 м/с.

Вдень 26 червня у західних, 27 червня у північних, центральних та південних областях місцями сильні зливи.

Вже сьогодні Львів накрив сильний дощ з поривчастим вітром, який завалив більше 20 дерев і обірвав лінії електропередач. Багато вулиць виявилися повністю затоплені, рух транспорту практично повністю заблоковано. Громадський транспорт зупинив свою роботу.

Нагадаємо, синоптики не раз попереджали про те, що цього року буде максимально спекотне літо, яке періодично змінюватиметься сильними зливами і грозами. Тому всім людям, які мають певну залежність від погоди по здоров'ю, варто проявити обережність і уважність. Так як при таких погодних умовах може ставати погано.

Якщо з'являються хоч найменші ознаки поганого самопочуття потрібно терміново звертатися за допомогою до лікаря. Так як такі стани можуть бути дуже небезпечні. Займатися самолікуванням не потрібно. Тому що воно може зробити тільки гірше.

При такій спеці краще не виходити на вулиці вдень без вагомих на те причин. А якщо все ж вийти потрібно, то завжди при собі мати головний убір і воду. Це допоможе уникнути теплового і сонячного удару.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні посилюється спека, скільки покажуть градусники.

Також писали, що синоптики назвали дати найспекотніших днів літа.

Нагадавши, які регіони накриє негода після сильної спеки.