Холестерин провокує розвиток бляшок на судинах, що призводить до виникнення такої хвороби, як атеросклероз. Медики розповіли, як запобігти хворобі і позбутися бляшок без медичних препаратів.

У 20-30 років в організмі людини починає відкладатися холестерин. Він осідає на стінках судин і поступово перетворюється в бляшки. Згодом бляшки зливаються, ущільнюються і викликають таку хворобу як атеросклероз. Зазвичай його діагностують у чоловіків після 40-ка років і у жінок після 50-ти років.

Щоб не допустити розвиток атеросклерозу потрібно систематично стежити за рівнем холестерину в крові і знижувати його медикаментозно або народними засобами.

В якості профілактики атеросклерозу медики рекомендують вживати в їжу продукти, які містять в собі вітамін К. Це сири і кисломолочні продукти.

Також необхідно вживати в їжу достатню кількість магнію. Він міститься в гречці, ячмені, вівсі, волоських горіхах і бобових культурах.

Цинк і вітамін D також необхідний організму в боротьбі з розвитком атеросклерозу. Цинку багато в морепродуктах, горіхах кешью, шпинаті і гарбузовому насінні, а вітаміну D – в жирній рибі, ікрі, вершковому маслі, сирах, сметані і кисломолочних продуктах.

Омега - 3 жирні кислоти також допоможуть запобігти атеросклерозу. Вони містяться в морській рибі.

Також необхідно стежити за своїм харчуванням, включивши в нього рибу, зелень, овочі та фрукти. А ось жирну, копчену і гостру їжу лікарі рекомендують виключити зі свого раціону. Також шкоди вашому здоров'ю завдають напівфабрикати та солодощі.

Як повідомлялося раніше, медики назвали ягоди, які допоможуть знизити артеріальний тиск. І смачно, і корисно!

Hyser також писав, що названі симптоми передозування вітаміном С. самолікування може не допомогти, а нашкодити!