В "Укрзалізниці" розповіли українцям, як можна купити квитки у вагони з кондиціонером.

Так, купуючи квитки на поїзд клієнти "Укрзалізниці" можуть вибрати вагон, який обладнаний кондиціонером і не мучаться в дорозі при такій спеці. Також представники компанії відзначили, що зараз практично половина вагонів має кондиціонери.

Вагони без кондиціонування мають відповідну позначку на сторінці вибору місця, поруч з типом вагона. Всі поїзди Інтерсіті + обладнані кондиціонерами. Крім того на всі питання щодо наявності кондиціонера можуть відповісти при покупці квитків в касі.

Тому у вагоні з кондиціонером температура повинна бути від + 22 до +26 ° C. Але як відзначили представники компанії, що як тільки пасажири сідають в поїзд, то температура у вагоні може бути трохи вище. Так як потрібно, щоб кондиціонери встигли охолодити приміщення. На це може піти близько 20 хвилин.

Якщо у вагоні спостерігається підвищена температура повітря, то пасажир має повне право звернутися за допомогою до провідника, щоб вирішити цю проблему. У тих вагонах, в яких немає встановленого кондиціонера все одно повинна працювати система кондиціонування повітря, повинні бути відкриті вікна.

За цим повинні стежити провідники вагона. А ось пасажири, в разі порушення цього, повинні не мовчати, а скаржитися. Тому що такій температурі повітря легко можна отримати тепловий удар. А це дуже небезпечно для здоров'я людини.

Якщо ж з якихось причин Кондиціонер зламався, то провідники поїзда повинні пересадити пасажирів в інший вагон, в якому кондиціонер працює. Проблема повинна бути вирішена в короткі терміни, щоб люди не нудилися в спеці.

При необхідності пасажири можуть звернутися в Контактний центр по гарячій лінії.

Раніше Hyser писав про те, що "Укрзалізниця" призначила додаткові поїзди на свята.

Також писали, що чоловік у поїзді впав з верхньої полиці і помер, лікарі не змогли нічого зробити.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" вже призначила курортні поїзди до моря.