Обіцяні в липні надбавки отримають не всі пенсіонери

У 2021 році в Україні заплановано ще кілька підвищень пенсій. Найближче з них пройде з 1 липня. Попередньо в уряді хотіли призначити надбавки пенсіонерам старше 75 років, і проіндексувати пенсії у зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму. Однак обіцяні надбавки до виплат у липні отримають не всі. Про це глава Мінсоцполітики Марина Лазебна заявила в інтерв'ю «Радіо Свобода».

За словами міністра без додаткового підвищення пенсій в липні залишаться пенсіонери старше 75 років. Вона зазначила, що заплановані надбавки не скасовують, а просто переносять у зв'язку з нестачею ресурсу. Так, підвищення пенсій для категорії пенсіонерів 75 + пройде з 1 жовтня 2021 року. Марина Лазебна додала, надбавку в розмірі 400 гривень отримають всі пенсіонери цієї категорії і отримуватимуть її щомісяця.

Глава Мінсоцполітики підкреслила, що у 2022 році ці 400 гривень, які додадуть до пенсії 75-річним українцям і 500 гривень для 85-річних знецінюватися не будуть. Тобто наступного року в уряді також запланували проведення індексації виплат.

До слова, в червні були перераховані пенсії працюючим пенсіонерам, проте надбавку отримали не всі. За даними ПФУ під індексацію потрапили 633 тисячі українців, але обіцяні надбавки отримали близько 313 тисяч осіб, що навіть менше половини. Справа в тому, що деякі пенсіонери не пропрацювали два і більше року після призначення або попереднього перерахунку пенсії, тому вони залишилися без надбавок. Варто зазначити, що середній розмір надбавки, для осіб, яким провели перерахунок склав 193 гривні.

Раніше портал Hyser повідомляв, що до кінця 2021 року українським пенсіонерам ще три рази підвищать пенсійні виплати.

Також наш портал інформував, що українців попередили про зрив опалювального сезону і нечувані суми в платіжках.

Нагадаємо, що у Пенсійному фонді підказали як "замовити" доплати до пенсії.