Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує нову хвилю пандемії

В Україні, як практично і в усьому світі останнім часом спостерігається зниження захворюваності коронавірусом. Однак радіти поки рано. Всесвітня організація охорони здоров'я попереджає про новий штам "Дельта", який вже поширився по 92 країнах світу і може викликати нову хвилю пандемії. Про це інформує The Guardian.

У Європі значно зменшилася кількість нових заражень і смертей. Зазначається, що востаннє такі показники були минулого літа. Тому багато країн у міру просування кампанії з вакцинації населення послаблюють карантинні обмеження.

Але в той же час Німеччина заборонила в'їзд для громадян Португалії, де активно поширюється новий штам вірусу "Дельта". Згідно з інформацією 70% нових випадків інфікування в Португалії припадає на новий штам. Місцева влада прогнозує, що протягом 2-4 тижнів цей штам може стати домінуючим в регіоні. Така ж доля до середини серпня може чекати й Грецію.

Новий штам "Дельта" поширюється не тільки по Європі, але і в Індонезії, де вже зафіксовано новий рекорд захворюваності - понад 21 тисячу нових випадків. Підкреслюється, сплески захворюваності спостерігаються всьому регіону, зокрема, в Таїланді та Малайзії.

Зростання захворюваності також спостерігається в Ізраїлі, де знову ввели вимогу обов'язкового носіння захисних масок. Також дані показують, що кількість нових випадків зараження коронавірусною інфекцією по всій Африці за останній тиждень збільшилася на 25%.

Варто відзначити, що станом на ранок 28 червня у світі було зафіксовано 181,8 мільйона випадків зараження коронавірусом, з них близько 3,9 мільйона - летальних.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі розповіли, для кого небезпечний новий штам коронавірусу "Дельта".

Також наш портал інформував, що українців попередили про можливе погіршення епідемічної ситуації.

Нагадаємо, що Київ ризикує повернутися в "червону" зону карантину.