Лікарі назвали продукти і напої, які здатні спровокувати головний біль.

В першу чергу варто відзначити, що багато хто стикається з таким дискомфортом як головний біль, яка може бути викликана різними факторами. За словами фахівців, іноді справа може бути і в деяких продуктах, які, на перший погляд, можуть здаватися дуже корисними. Про це пише "Сhange.ua".


Так, мігрень може виникнути на тлі вживання навіть того самого кофеїну, який міститься не тільки в каві, але і в зеленому чаї і енергетичних напоях. Якщо головні болі переслідують постійно, то однозначно слід відмовитися від алкогольних напоїв, особливо від червоного вина. Адже близько третини випадків мігрені обумовлені саме цією причиною.

Крім того, шкідливе зловживання глутамату натрію, нітратів і нітритів. Всі ці речовини присутні в переробленому м'ясі, фастфуді, чіпсах та інших нездорових продуктах.


Разом з тим з обережністю медики рекомендують вживати сир сортів пармезан і брі. Річ у тому, що амінокислоти тирозин і тирамін, що містяться в цих сирах, звужують кровоносні судини, тим самим провокуючи головні болі.

Також, зрозуміло, не завадить консультація фахівця, який допоможе встановити причину виникнення головного болю і призначить необхідне лікування. Адже нездорова їжа - це тільки одна з можливих факторів.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі назвали продукти, з якими не рекомендується поєднувати алкоголь, оскільки це може бути небезпечно для здоров'я.

Також наш портал повідомляв, що були визначені продукти, які надовго розгортають старість.

Нагадуємо, що лікарі назвали найнебезпечніші літні фрукти.