На сніданок медики не рекомендують вживати деякі види круп.

Наприклад, навіть ту найпопулярнішу вівсяну кашу їсти з самого ранку не варто і фахівці пояснили чому. Також вони розповіли, яких ще каш краще уникати на сніданок, пише "РБК-Україна".


На сніданок однозначно під забороною вживання продуктів з великим вмістом глютену. Справа в тому, що він досить складно перетравлюється і для його обробки людина має мати на сто відсотків здорове травлення. У разі надлишку глютену в організмі може бути роздратування кишкових ворсинок і постраждати весь процес перетравлення їжі в цілому.

Глютену багато міститься в пшениці, перловці, манці, а також ним багаті овес і жито. Кращою альтернативою цим всім круп на сніданок буде рисова, гречана, кукурудзяна або пшоняна каша. Тільки дотримуйтеся головного правила - ніякого цукру в каші.


Надати особливий смак каші можна і за допомогою фруктів або сухофруктів. Тим більше, що фрукти багаті безліччю вітамінів, на відміну від пластівців, корисні властивості яких зникають при термообробці. У зв'язку з цим, варити їх з крупою, до речі, не рекомендується.

Можна просто викласти на тарілку, залити гарячою кашею і залишити на 5 хвилин. Також можна додавати в свою страву мед. З того, що знову-таки рекомендується фахівцям вживати на сніданок, так це ще якесь джерело білка, крім каші. Уточнюється, що він дасть ситість.

Раніше "Hyser" писав про те, що лікарі назвали продукти, з якими не рекомендується поєднувати алкоголь, оскільки це може бути небезпечно для здоров'я.

Також наш портал повідомляв, що були названі продукти, які захистять від серцевого нападу.

Нагадуємо, що медики назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.