Розмір мінімальної пенсії в Україні може зрости до 3,5 тисячі гривень

Глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна заявила, що мінімальна пенсія в Україні може збільшитися до 3,5 тисячі гривень вже з березня наступного року. Однак це безпосередньо залежить від того чи буде встановлено відповідний прожитковий мінімум. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Попередньо, підвищення мінімальної пенсії торкнеться не всіх пенсіонерів, а тільки українців від 75 років і старше зі стажем 30-35 років. За словами Марини Лазебної вона вже зверталася до Президента з ініціативою встановити для цієї категорії пенсіонерів мінімальну пенсію в розмірі 3,5 тисячі гривень і зараз в Міністерстві ведуться дискусії з цього питання.

Глава Мінсоцполітики зазначила, що для громадян, які мають необхідний стаж, але не дотягують за віком, наприклад кілька місяців, розмір мінімальної пенсії буде трохи нижче.

Відзначається, що підвищення мінімальної пенсії заплановано на перше півріччя 2022 року, одне чи відбудеться воно поки говорити рано. Лазебна підкреслила, що багато що залежить від прожиткового мінімуму, чи зможе Держава потягнути таке підвищення фінансово.

Варто відзначити, що до кінця поточного року українським пенсіонерам ще кілька разів підвищать виплати. Найближче підвищення відбудеться вже з 1 липня у зв'язку з переглядом прожиткового мінімуму. Мінімальна пенсія збільшиться на 85 гривень, а максимальна на 850 гривень. Також зросте розмір доплат і надбавок. Наступне підвищення виплат заплановано на 1 жовтня та 1 грудня.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українцям розповіли, що робити тим, кому не вистачає стажу для пенсії.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, як проходитиме підвищення заробітної плати в Україні.

Нагадаємо, що українцям стане ще складніше вийти на заслужений відпочинок: стало відомо кого можуть змусити працювати до 65 років.