У центрі Києва почалися сутички між протестуючими підприємцями та поліцією

У вівторок, 29 червня в Києві на Майдані Незалежності підприємці влаштували акцію протесту, в ході якої сталися сутички з поліцією. Про це інформує РБК-Україна.
Учасники протесту вирішили пройтися маршем з труною і ритуальними вінками до офісу президента України і під стіни Верховної Ради. Однак правоохоронці заблокували шлях протестуючим ФОПам, в результаті чого спалахнула чергова сутичка. В ході зіткнення правоохоронці відібрали й поламали частину похоронної символіки.

У зв'язку з напруженою ситуацією в центрі української столиці правоохоронцями була перекрита Європейська площа і вулиця Хрещатик. За попередньою інформацією, яку надали в пресслужбі поліції Києва, постраждалих в результаті сутичок поки немає. Також на даний момент нікого з протестувальників не затримали.
Варто відзначити, що на дану акцію протесту зібралося близько 200-300 підприємців, які волають до уряду країни прийняти законопроєкти №3853-1(2) і №3993. Ці документи спрямовані на захист спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності.
Тим часом у мережі вже почали з'являтися кадри самих сутичок між правоохоронцями та учасниками акції протесту.

Раніше портал Hyser повідомляв, що на Івано-Франківщині протестувальники перекрили дорогу, вимагаючи від влади провести ремонт дорожнього покриття в їхніх населених пунктах.

Також наш портал інформував, що у центрі Києва пройшов мітинг через концерт російського репера Басти. Протестувальники вимагали скасувати виступ артиста.

Нагадаємо, що жителі окупованого Алчевська вийшли на акцію протесту через величезну заборгованість із заробітної плати.