Експерти розповіли, за допомогою якого продукту можна уникнути небезпечного захворювання

Досить поширеним захворюванням серцево-судинної системи є тромбоз. Це хвороба, при якій в тілі формуються згустки крові, звані тромбами. У таких випадках лікарі призначають медикаменти, що розріджують кров, проте на ранніх стадіях захворювання призначати ліки небезпечно, тому для того, щоб знизити ймовірність тромбозу експерти рекомендують додати в меню деякі продукти. Інформаційний портал "Моя дитина"розповів, які продукти допомагають уникнути небезпечної хвороби.

Перший продукт, як не дивно, вода. Левова частка процесів в людському організмі відбувається саме завдяки воді і, незважаючи на це, люди нерідко ігнорують рекомендації щодо водного балансу, що згодом може стати причиною проблем зі здоров'ям, в тому числі і тромбозу. Зневоднення стає причиною згущення крові і формування тромбів, тому в день рекомендується пити як мінімум півтора-два літри води.

Другий продукт-куркума. Це спеція є антиагрегантом, запобігаючи згортання крові не гірше ліків. Медики відзначають, що вживати куркуму варто не тільки для уникнення тромбозу, але і для підвищення імунітету в цілому, оскільки куркума також покращує обмін речовин і допомагає виводити токсини з організму.

Третій продукт-пекучий перець, що є швидкодіючим антикоагулянтом. Це означає, що він не дає злипатися тромбоцитам, запобігаючи тромбоз. Деякі дослідження заявляють, що існує досить велика ймовірність того, що перець знищує тромби, проте налягати на нього не варто, оскільки пекучий перець може нашкодити шлунку.

Четвертий продукт-імбир. Імбир позитивно впливає на агрегацію тромбоцитів, а також містить в собі кислоту саліцилат, яка має протизапальні та антикоагулянтні властивості.

П'ятий продукт у списку-ананас. У цьому фрукті міститься фермент бромелайн, який є природним розріджувачем крові, що знижує липкість тромбоцитів. Експерти запевняють, що якщо одночасно вживати куркуму, імбир і ананас, то ефект останнього сильно збільшується.

Останню сходинку займають продукти з вітаміном Е. вони самі по собі являють собою профілактику тромбозу і затвердіння артерій. Це такі продукти як рослинна олія, мигдаль, брокколі, манго і авокадо.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що першому президенту України Леоніду Кравчуку зробили операцію на серці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ВООЗ розповіли, як захистити себе від нового небезпечного штаму коронавірусу "Дельта".

Також "Hyser" писав, що експерти назвали каші, які не варто вживати на сніданок.