Скоротити ризик виникнення інфаркту можна, зменшивши в раціоні кількість молочних продуктів і збільшивши кількість риби.

Про це говорять дослідження вчених, пише "Голос".

У 40-х роках минулого століття в Норвегії безперервно зростала смертність від серцевих захворювань, але з 1940 року почала знижуватися. Можливо частина норвежців загинули на війні і причини смерті змінилися, проте факт має місце бути. Це особливо добре стало помітно після 1945 року, коли кількість інфарктів знову вибухоподібно збільшилась.

Фахівці пов'язують цей факт з тим, що під час війни норвежці їли менше жиру. А масло, що поїдалося ними в той час, часто було замішано на всяких риб'ячих жирах. Та й замість м'яса вони часто їли рибу.

Якщо до війни в середньому норвежець з'їдав 100 грамів риби, то під час війни її кількість збільшилася в середньому втричі.

Дані факти вчені вивчили на початку 80-х років. Очевидці ще були живі, а вчені вже багато дізналися про атеросклероз.

За словами експертів, океанська риба в кількості 600-900 грамів в день день діяла на тогочасних сердечників приблизно, як серцевий препарат, який пригнічує склеювання тромбоцитів в крові. Риба також, як наслідок, збільшує тривалість життя.

Крім того, норвежці вживали в той час менше молока і масла, але вченим було зрозуміло, що атеросклероз не міг так швидко відступити. Тобто справа була не в холестерині.

За припущеннями вчених, якщо зниження смертності відбулося в перший рік війни, то швидше за все даний факт необхідно пов'язувати з кров'ю.

З одного боку шалена кількість риби пригнічувала процес склеювання тромбоцитів, а з іншого боку недолік молочних продуктів не дозволяв тромбоцитам отримувати потрібні для склеювання жирні кислоти. Вийшла подвійна користь.

Раніше Hyser писав про те, що лікарі перерахували симптоми раннього серцевого нападу, які нетипові для сердечників.

Також Hyser повідомляв, що лікар назвав напій, що нормалізує тиск.

Нагадаємо, що експерти розповіли, які продукти можуть захистити організм від онкології.