Незважаючи на побоювання щодо підвищення тарифів, Липень повинен стати вдалим місяцем за новаціями

Наступ липня 2021 року у більшості українців викликав побоювання, оскільки передбачалося, що саме в ньому підвищиться тариф на світло. Однак, з урахуванням того, що в уряді відклали це рішення, можна звернути увагу на те, що в липні в Україні відбудеться і кілька позитивних змін. Про це повідомляє "Телеграф".

Так, першим із значущих змін в країні можна назвати відкриття ринку землі. Це відбудеться тому, що в українському парламенті прийняли відповідний законопроект. Варто, однак, відзначити, що поки що ринок землі буде досить обмежений. Наприклад, до 1 січня 2024 року купувати землю в Україні зможуть тільки фізособи, при цьому діятиме обмеження на 100 гектарів в одні руки.

Однак, після настання 2024 року купувати ділянки зможуть і юридичні особи, а обмеження тепер складе 10 тисяч гектарів на одну людину. Також наголошується, що володіти землею зможуть банківські установи, в яких земля виступала заставою при неповерненому кредиті, правда, банкам доведеться протягом двох років продавати свою земельну власність.

Так чи інакше, з 1 липня українці, у яких у власності знаходиться земля без права продажу зможуть її продати і поліпшити таким чином своє матеріальне становище.

Крім того, з 1 липня в Україні зростуть пенсії і прожитковий мінімум. Мінімальна пенсія підвищиться на 4,8%, з 1769 до 1854 гривень. Одночасно з цим підвищаться доплати за понаднормовий страховий стаж, надбавки та інші доплати. Правда, не обійшлося і без розчарувань: виплати в розмірі 400 гривень для пенсіонерів у віці від 75 до 80 років змістили з липня на жовтень 2021 року.

Прожитковий мінімум для дітей до 6 років 1 липня збільшиться до 2013 гривень, для дітей віком від 6 до 18 років — 2510 гривень, а для працездатних осіб — до 2379 гривень. Особи, які втратили працездатність тепер матимуть мінімум в 1854 гривні.

Підвищення прожиткового мінімуму "потягне" за собою й інші соціальні виплати. Наприклад, ВИПЛАТИ для дітей до 6 років, які перебувають під опікою, зростуть до 5033 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років – до 6275 гривень. Декретні виплати зростуть до 2635 гривень.

Нарешті, з 1 липня українські батьки зможуть вибирати — отримати одноразову натуральну допомогу від держави у вигляді Бебі-боксу або одноразову виплату-компенсацію на карту Приватбанку в розмірі 6039 гривень. Проблема в тому, що з Бебі-боксами в Україні дефіцит, а його вміст коштує більше 6 тисяч гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, яка область позбудеться "Київстару" і чому.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні підвищився набір молодих людей у ЗСУ.

Також "Hyser" писав, що експерт розповів, які небезпеки в собі таїть створення ринку землі.