Нацбанк відзвітував з приводу нового етапу лібералізації валютного ринку в Україні.

Повідомляється про зняття ключових обмежень на купівлю і продаж долара, євро та ін., пише "biz.today", посилаючись на слова пресслужби.

Починаючи з 30 червня Національний банк зняв обмеження на обмін валюти на національну гривню для пересічних громадян і бізнесу.

Ряд установ отримали повноваження продавати населенню готівкову іноземну валюту за безготівкову гривню через платіжні термінали і каси.

Також НБУ дозволив банкам проводити операції з продажу та купівлі банківських металів з фізичним постачанням за безготівкові кошти в гривні фізичним та юридичним особам. У їх числі монети.

Також серед етапів лібералізації, що проводяться Нацбанком в Україні, є розширення можливості українських громадян з інвестування за кордон.

Фізичні особи-резиденти можуть здійснювати подібні операції за участю резидентів-торговців цінними паперами. В ході операції фінансові кошти в іноземній валюті можна переводити на поточний рахунок торговця, а потім - на поточні рахунки нерезидентів або за кордон.

Нагадаємо, що раніше Нацбанк висунув вимогу українським банкам про посилення безпеки переказів. У зв'язку з цим процедура ускладниться.

На сьогоднішній день найбільшими банками в країні є "ПриватБанк", "Ощадбанк" та "monobank". Незабаром горошові перекази в цих банках буде зробити складніше і пов'язано це з вимогами щодо безпеки фінансових операцій, висунутих Національним банком України.

Постанова про посилення норм інфорбезпеки у галузі банківських грошових переказів у Національному банку було прийнято 29 травня поточного року.

Після вступу в силу змін, переказати кошти з картки "Приватбанку" та інших банків буде складніше, ніж раніше, причому з телефону це буде ще складніше, ніж з персонального комп'ютера.

Раніше Hyser писав про те, що "ПриватБанк" обрадував клієнтів новиною про введення довгоочікуваної функції.

Також Hyser повідомляв, що українці скаржаться на те, що" ПриватБанк "почав блокувати кошти на картах"універсальна".

Нагадаємо, що "ПриватБанк" обрадував клієнтів новиною про введення довгоочікуваної функції.