Дієтологи рекомендують включати рибу у свій раціон якомога частіше.

Один з видів скумбрієвих несе величезну користь, пише "Хартия 97". І це тунець.

Він має в своєму складі безліч вітамінів, мінералів і органічних сполук. До них відносяться селен, фосфор, залізо, магній, цинк і калій, а також омега-3 жирні кислоти. Крім того, до складу тунця входять вітаміни В12, B6 і D.

У тунці містяться омега-3 жирні кислоти, які здатні знизити рівень "поганого" холестерину в артеріях і кровоносних судинах.

Американські медики заявили, що представниці прекрасної статі, які споживають достатню кількість риби, включаючи тунця, а також омега-3 жирні кислоти в добавках, мають більш низький ризик розвитку ішемічної хвороби серця.

У тунці також міститься калій, який є судинорозширювальним засобом. При його регулярному вживанні відбувається зниження артеріальної гіпертензії. Таким чином поліпшується здоров'я і знімається навантаження на серцево-судинну систему.

Таким чином людина може запобігти виникненню нападу інсульту або інфаркту, а також захворювання під назвою атеросклероз.

Тунець має в своєму складі велику кількість вітаміну С, цинку і марганцю, які вважаються антиоксидантами. Саме антиоксиданти захищають людський організм від вільних радикалів, шкідливих побічних продуктів клітинного метаболізму, що викликають хронічні захворювання.

Селен в складі тунця є лідером по стимулюванню імунної системи. Дана речовина є ефективним засобом для профілактики деяких видів раку.

Дослідники з США вважають, що споживання риби допомагає знизити ризик розвитку колоректального раку. Особливо це стосується жирної риби.

Раніше Hyser писав про те, що експерти назвали їжу, яка призводить до передчасного старіння.

Також Hyser повідомляв, що медики назвали масло, яке захищає від серцевого нападу.

Нагадаємо, що експерти назвали продукти, які руйнують жіноче волосся і шкіру.