У парламенті підтримали законопроект про біодобавки в українському паливі

1 травня 2022 року в рідкому паливі в обов'язковому порядку почнуть використовувати біокомпоненти. Таке рішення було прийнято народний депутат, 293 з яких проголосували за законопроект № 3356-д при необхідному мінімумі 226 голосів. Про це повідомляє портал "Auto 24".

Так, даний законопроект передбачає, що тепер рівень рідкого біопалива буде суворо контролюватися у всіх автомобільних бензинах з 1 травня 2022 року. Біокомпоненти повинні будуть залишати не менше 5 відсотків від складу при абсолютній похибці в половину відсотка. Виняток буде робитися тільки для палива з октановим числом 98 і вище, а також для палива, використовуваного в потребах Міністерства оборони.

Даний законопроект представив голова комітету парламенту з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус. Він заявив, що даний документ представляє важливість для розвитку аграрного сектора, оскільки українські виробники зможуть виробляти біоетанол. Він зазначив, що в доопрацьованому законопроекті добавку боікомпонентов буде поступенно збільшувати. З 2022 року його частка повинна буде становити 3 відсотки, в 2023 році — 4 відсотки, а в подальшому — 5 відсотків.

Така практика вже існує в Європі, тому творець законопроекту впевнений, що подібну практику можна буде перекласти на українських автомобілістів. На підтвердження цього він розповів, що його комітет отримав лист з Енергетичного Співтовариства, в якому сказано, що даний законопроект відповідає європейській практиці.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі показали невипущений позашляховик ВАЗ, який нагадував Honda.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у мережі показали оригінальний класичний"горбатий Запорожець".

Також "Hyser" писав, що під Києвом блискавка вдарила в автомобіль, що їхав, і викинула його з дороги.