Експерти розповіли, що відбуватиметься з курсом долару в липні.

Згідно з прогнозом, долар може знову подешевшати до 27 грн. Більш того, не виключено, що курс долара буде знижуватися і далі в разі збереження темпів інфляції. Відповідною інформацією з цього приводу поділився аналітик компанії Alpari Максим Пархоменко, пише "УНІАН".

українців попередили про новий курс, фото: ТСН

За його словами, цього місяця гривня продовжить зміцнювати позиції поки не досягне позначки в 27,00 за долар і 31,50 за євро. Подібна ситуація на ринку валют спостерігалася в першому півріччі, коли інфляція продовжила набирати обертів, і Нацбанк в спробі її стримати, дав можливість курсу гривні опуститися до 27,00 грн/дол.

Те, що все може повторитися, підтверджує і те, що в червні гривня продовжувала своє зміцнення і за підсумками місяця за офіційним курсом НБУ долар подешевшав на 1,2% - з 27,50 до 27,18 грн/дол. При цьому курс євро знизився аж на 3,3% - з 33,39 до 32,30 грн. На думку аналітиків, це було викликано зниженням курсу євро на світових ринках.

що буде з курсом валют у липні, фото: УНІАН

Також Пархоменко назвав причини зміцнення гривні. У цьому випадку вся справа в сприятливій зовнішній кон'юнктурі і високих світових цінах на основні групи товарів українського експорту - руду, метали та аграрну продукцію.

Крім того, помітно зріс попит з боку нерезидентів на облігації внутрішньої держпозики та єврооблігації, що дає можливість гривні стійко займати свої позиції. До цього НБУ не давав рости гривні, скуповуючи надлишки валют з ринку. Але починаючи з травня, ситуація почала змінюватися.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні попередили про різкий стрибок долара.

Також наш портал повідомляв, що екс-міністр економіки порадив, як правильно зберігати гроші.

Нагадуємо, що експерти попросили українців не поспішати купувати долари.