У всьому цивілізованому світі вважають, що кожна людина заслуговує на рівне, неупереджене ставлення та повагу. Що ж казати про взаємовідносини країн?!! От тільки дехто і досі примудряється возвеличити себе за рахунок інших.

Так, напередодні матчу збірної України з футболу з командою Англії у чвертьфіналі Євро-2020 в ефірі телепередачі Good Morning Britain (GMB) обговорювалися футбольні теми.

Було як завжди гостро і актуально, проте одна з ведучих забула про такт і політкоректність і в присутності посла України у Великій Британії Вадима Пристайка вдалася до "чорного" гумору.

Кейт Гарравей не просто не відзначила хорошим словом дизайн форми збірної України, а словесно її розтоптала і осквернила, порівнявши карту України на футболці з брудною плямою. Швидше за все Гарравей мала на увазі те, що "карту важко розгледіти", проте цього ніхто не зрозумів.

"Не знаю, чи добре ви бачите, але форма українців схожа на футболку, яку Мій син підняв з підлоги і вважає її не сильно чистою. Карта схожа на пляму", - заявила Кейт прямо в прямому ефірі.

Її співведуча Аділ виявилася більш толерантною і намагалася вгамувати Кейт, щоб погасити можливий конфлікт.

Як не дивно, але із засудженням поведінки телеведучої виступили британці, а не українці. Їх здивувало некоректне висловлювання Кейт і вони завалили сторінку знаменитості в Твіттері критикою, назвавши її грубою, а сам коментар дуже неприємним.

Крім того, багато користувачів соцмережі просто відзначили, що відчули сором від таких слів. Дехто навіть написав, що було б правильно вимагати тепер від прем'єр-міністра Британії офіційних вибачень за коментарі телеведучої, які явно ображають Україну.

А ось сам Вадим Пристайко жодним чином не прокоментував висловлювання телеведучої, зробивши вигляд, що він не почув фразу про "брудну пляму". У своїх соціальних мережах Пристайко лише ретвітнув фрагмент програми, опублікований в Twitter.

Вадим Пристайко більше акцентував увагу публіки на тому, що український народ дуже радий і схвильований, так як національна збірна України вперше піднялися на таку висоту, як чвертьфінал Євро-2020. Водночас посол нагадав, що Крим є частиною України.

Відзначимо також, що Гарревей запитувала Пристайко, чи не є політичним рішення розміщення карти на футболці збірної. На це питання дипломат відповів, що "це не політичний крок, а бажання об'єднати всю націю під час масштабного турніру".

До слова, матч 1/4 фіналу Євро-2020 Україна - Англія відбудеться 3 липня о 22:00 в Римі на "Стадіо Олімпіко". Епічності зустрічі додає те, що вболівальникам з Великобританії заборонили відвідування цього матчу.

Раніше Hyser писав, що відомий польський провидець попередив про велику біду на Євро-2020.

Також наш портал повідомляв, що Оля Полякова топлес підтримала збірну України на Євро-2020.

Нагадавши, Володимир Зеленський дуже емоційно привітав українську збірну з футболу з перемогою над Швецією.