Всім відомо зі шкільної лави, що при попаданні хлору в легені, людину чекає смертельний результат, адже цей газ жовто-зеленого кольору обпалює дихальні органи. Так, при важкій формі отруєння смерть настає протягом 5-25 хвилин. Через порушення правил зберігання і використання небезпечних речовин трагедія могла статися в одному з російських містечок.

Так, стало відомо, що в п'ятницю, 2 липня, на станції водопідготовки в Іжевську сталася розгерметизація однієї з ємностей. Обсяг витоку склав 800 кг хлору, правда, його вдалося досить швидко локалізувати.

На місці події працювали 32 машини спецтехніки та 100 осіб рятувальників та силових структур.

Персонал станції і всіх, що знаходяться на території містечка Металургів евакуювали. Також рекомендували покинути район, щоб не отримати отруєння отруйним газом, всім жителям. Тим же, хто відмовився залишати свої будинки, рекомендували закрити вікна, двері, вентиляційні отвори і димоходи.

"Вчора ввечері у мене і багатьох сусідів був головний біль і першіння в носі і горлі, вранці вже все нормалізувалося", - поділилася з журналістами від проішедшего одна з мешканок містечка.

Аварію вдалося локалізувати через кілька годин, а о 1:15 вона була і зовсім ліквідована. Як заявили представники влади, небезпека для жителів минула.

Тим часом перевірку того, що сталося почала прокуратура. Крім того, кримінальну справу про порушення правил поводження екологічно небезпечних речовин (ст.247 КК РФ) розслідують слідчі Слідчого комітету РФ по Удмуртській Республіці. Є інформація про порушення правил безпеки при використанні небезпечного хімікату Іжводоканалом. Винних у викиді хлору з водоканалу в Іжевську посадять на два роки.

Зазначимо, що станом на 3 липня наслідки аварійної ситуації ліквідовані повністю, і загрози для населення, за словами Влади, немає. Заміри хімічного складу повітря в районі Металурга підтвердили, що в ньому немає перевищення вмісту хлору.

"Сьогодні вночі о 01:15 аварія повністю ліквідована", - повідомив губернатор Олександр Бречалов у Twitter.

Також чиновник констатував, що в швидку звернень за медичною допомогою від людей з ознаками отруєння хлором не надходило.

Раніше Hyser писав, що на нафтовому трубопроводі в Мексиканській затоці спалахнула пожежа.

Також наш портал повідомляв, як глобальне потепління відбитися на Україні.

Нагадаємо, що синоптик попередила про аномальні скачки погоди влітку 2021 року.