Експерти попереджають про те, що штам "Дельта" може викликати нову епідемію в Україні.

Зараз весь світу наляканий тим, з якою швидкістю поширюється новий штам коронавірусу під назвою "Дельта". Як запевняють лікарі, що цей різновид хвороби більш агресивна, з високим рівнем смертності і дуже швидко віддається від людини до людини. Тому "Дельта" становить велику небезпеку не тільки для України, а й інших країн. Тим більше, що в Україні цей вірус вже був зафіксований.

Україна повинна готувати клінічні бази і продовжувати вакцинацію населення, оскільки "Дельта" штам коронавірусу може викликати нову хвилю COVID-19.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська. Вона запевняє, що зараз не той час, коли потрібно розслаблятися. Хвороба не відступила і в будь-який момент може набрати обертів. Важливо не упустити цей момент, щоб не настав колапс медичної системи.

При тому, що новий штам коронавірусу може в буквальному сенсі убити багатьох за одну ніч і тим самим спровокувати нову епідемію в країні.

Лікар-інфекціоніст нагадала, що американські фахівці розділили штами коронавірусу на кілька категорій: штами, що викликають інтерес (періодично виникають, їх багато циркулює, але вони не викликають ні більш важкі форми, ні поширюються швидше, ніж інші штами - Ред.), і штами, що викликають заклопотаність.

Що стосується штаму "Дельта", то він якраз потрапив у другу категорію. Багато фахівців впевнені, що він дуже стійкий проти імунітету людини. Навіть вакцини в даному випадку можуть виявитися марні. Зараз вчені активно вивчають це питання.

Раніше Hyser писав про те, що у Росії вже третій день поспіль нові рекорди за кількістю хворих коронавірусом.

Також писали, що у МОЗ б'ють на сполох щодо вірусу "Дельта".

Нагадаємо, що експерти розповіли, які продукти харчування допоможуть уникнути тромбозу.