Лікарі розповіли, кому не можна їсти кукурудзу

Багато хто любить поласувати молодою кукурудзою, проте цей продукт досить важкий для організму і для деяких людей становить велику небезпеку. Лікарі розповіли, кому протипоказано їсти кукурудзу. Про це пише rbc.ua.

Лікарі відзначають, що відмовитися від вживання кукурудзи варто людям з підвищеним згортанням крові. Часте вживання цього продукту загрожує згущенням крові, оскільки містить багато вітаміну К.у найгіршому випадку кукурудза може привести до тромбофлебіту.

Кукурудза далеко не найпростіший продукт для перетравлення, тому людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту краще не ризикувати. Медики радять не вживати продукт людям, що страждають від проблем з травленням, щоб уникнути, як мінімум здуття в кишечнику.

Кукурудза вимагає великої кількості ферментів для перетравлення, тому людям з проблемою недостатньої ваги краще відмовитися від неї. Також кукурудза може викликати алергічну реакцію і знижує апетит.
Одночасно з тим кукурудза має багато корисних властивостей, які складно перерахувати. Вона містить багато вітамінів і корисних речовин, які позитивно впливають на організм. Наприклад, кукурудза добре впливає на сечостатеву систему людини і виводить "поганий" холестерин. Також цей продукт є ефективним засобом проти запорів.

Лікарі відзначають, що в разі відсутності протипоказань Кукурудза однаково корисна як для дорослих, так і для дітей. Її можна вживати навіть вагітним і годуючим мамам. Однак, як у випадку і з будь-якими продуктами, потрібно знати міру і не зловживати кукурудзою.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали продукти, які провокують розвиток целюліту.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.