Українці отримували завищені суми в платіжках за опалення через безоблікове споживання тепла сусідами

За весь час опалювального сезону 2020-2021 було виявлено близько 100 випадків безоблікового і бездоговірного споживання тепла і гарячої води. У 80% випадків порушниками були юридичні особи. Оплата за ці послуги лягала на плечі звичайних українців, але після виявлення факту порушення суми в платіжках були перераховані в бік зменшення. Про це пише glavcom.ua.

За даними "Київтеплоенерго" найчастіше незаконно споживали теплову енергію Перукарні, підприємства громадського харчування, компанії, що надають послуги, установи роздрібної торгівлі та салони краси. Всього за опалювальний сезон було несанкціоновано спожито теплової енергії на суму, що перевищує 5 мільйонів гривень.

В результаті жителі будинків, в яких виявлені порушення були змушені платити більше, ніж спожили самі. Однак після перевірки спеціальної комісії для всіх постраждалих був виконаний перерахунок у бік зменшення.

У "Київтеплоенерго" зазначили, що у разі системних дисбалансів споживання теплової енергії проводиться перевірка спеціальною комісією до складу якої входять представники "Київтеплоенерго", мешканці будинку та представники організації, що обслуговує будинок. У разі виявлення порушення проти порушника застосовуються санкції. Йому доведеться відшкодувати збитки і укласти договір на споживання теплової енергії.

У "Київтеплоенерго" додали, що перевірки проводять періодично, але в разі виявлення порушення мешканці будинку можуть самостійно проінформувати підприємство про необхідність перевірки недобросовісних сусідів.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про підвищення тарифів на опалення.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, що змінилося і куди потрібно звертатися для подачі документів на оформлення субсидії.

Нагадаємо, що українцям почнуть надсилати відразу три платіжки за блакитне паливо: за що будемо платити.