Уряд запланував збільшення виплат українцям до кінця 2021 року

На поточний рік в українського уряду передбачено три етапи підвищення пенсійних виплат, які торкнуться одержувачів пенсій старше 75 років, а також одержувачів мінімальних і максимальних пенсій. Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

Повідомляється, що в жовтні поточного року уряд підвищить пенсійні виплати всім пенсіонерам, які досягли віку 75 років. Розмір надбавки становить 400 гривень. Дана надбавка повинна була з'явитися в липні, проте з метою економії коштів її перенесли на осінь.

Крім того, виплати повинні підвищитися ще й у грудні. Так, у грудні поточного року мінімальна заробітна плата має підвищитися з 6 до 6,5 тисяч гривень. Ця зміна торкнеться людей, які досягли віку 65 років і у яких низькі виплати. За законом вони можуть претендувати на мінімальний розмір пенсії в розмірі 40 відсотків від мінімальної зарплати. У грудні це значення з 2,4 тисяч гривень підвищиться до 2,6 тисяч гривень.

Крім цього, в грудні поточного року підвищаться мінімальні і максимальні пенсії для всіх пенсіонерів. Мінімалка підвищиться з 1854 до 1934 гривень, а максимальна пенсія підвищиться з 18 540 до 19 340 гривень. Крім цього, підвищаться виплати в українців, які отримують надбавку за понаднормовий стаж. За кожен рік понад норму українці отримуватимуть не 18,5, а 19,3 гривень.

Незважаючи на всі підвищення, яке уряд вже встиг або тільки збирається провести, велика частина українських пенсіонерів проживає за межею бідності. У Мінсоцполітики підрахували, що реальний прожитковий мінімум в країні становить 3,6 тисяч гривень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, як помінялися ціни на газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що користувачі висміяли рішення уряду про відкриття ринку землі та підвищення пенсій фотожабами.

Також "Hyser" писав, що уряд повідомив про нові ВИПЛАТИ для безробітних українців.