Останнім часом виробники стали частіше замінювати справжні сири сирними продуктами

У травні поточного року українським компаніям-виробникам сиру не вдалося наростити обсяги виробництво сиру, як це було в минулі роки. Про це і про те, чому так сталося розповів інформаційний портал "inf.agro".

Повідомляється, що в порівнянні з минулим роком випуск справжніх сирів в травні поточного року знизився на 15 відсотків, нижче рівня в 6 тисяч тонн. Одночасно з тим, на 3 відсотки збільшився обсяг вироблених сирних продуктів, приблизно до рівня в 3 500 тонн.

Експерти відзначають, що попит на сир останнім часом падає. Зазвичай українським виробникам вдавалося непогано заробити на початку сезону, коли вартість сировини падала, проте в поточному році очікуваного зниження цін не відбулося, у зв'язку з чим маржинальність галузі не покращилася навіть у порівнянні із зимою.

Експерти відзначають, що підвищення цін відбутися не повинно, оскільки в такому випадку дешеві польські сири окупують український ринок. З більшою ймовірністю відбудеться скорочення виробництва продукту і більші компанії будуть видавлювати з ринку сильніші.

Відзначимо, що натуральним сиром без домішок вважається сир, виготовлений з молока і включає в себе сичужний елемент або його замінники. Такий сир містить закваску з кислого молока і жменьки солі. Для поліпшення процесу згортання в нього можуть додавати хлористий кальцій.

У сирному ж продукті молоко становить всього одну п'яту складу. Решта 80 відсотків становить білок і жир, отриманий неприродним способом, наприклад, з кокосового або пальмового масла, які можуть ставати причиною серцево-судинних захворювань.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли, яке морозиво небезпечно їсти влітку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лікарі розповіли, які болі в шлунку можуть вказувати на розвиток злоякісної пухлини.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, чим небезпечне надмірне вживання чорниці.