В Запорізькій області на Бердянській косі ввечері, 4 липня, через негоду у вигляді дощу і поривчастого вітру були знеструмлені 110 баз відпочинку.

Пресслужба ДСНС України повідомила, що на місце відразу ж виїхали ремонтники і вже до 03:00 5 липня електропостачання всіх 110 баз відпочинку на Бердянській косі відновили.

Повідомляється, що рятувальники розрізали на частини і прибрали дерева, які впали через негоду на асфальт, тим самим обірвавши дроти електропостачання.

Нагадаємо, що окупований Крим продовжує заливати зливами. Цього літа негода не на жарт розбушувалася, змітаючи все на своєму шляху. Через рясні опади кілька річок на півострові вийшли з берегів.

У Бахчисарайському районі через погодні умови окупаційна влада пішла на рішучий крок і ввела режим надзвичайної ситуації.

Так звана "голова районної адміністрації" Людмила Пучкова каже, що в районі була спеціально створена комісія для того, щоб оцінити збитки, завдані негодою. Вона вже приступила до роботи і почала складати Реєстр постраждалих від підтоплення будинків, а завтра члени комісії проведуть поїздку по місцях підтоплень.

Нагадаємо, що 20 червня внаслідок сильних дощів постраждало 43 людини. Шістьох довелося навіть госпіталізувати.

В окупованій РФ Ялті тоді також був оголошений режим надзвичайної ситуації через повінь після потужних злив.

Також нагадаємо, що за прогнозами експертів у майбутньому Крим перетвориться з півострова на острів, а Джанкої піде під воду.

В даний час ситуація в Криму критична. Будинки затоплює, людей евакуюють з власних осель у невизнаність. Люди, які залишилися в своїх будинках, сидять без світла. А синоптики не діляться втішними прогнозами - за їхніми словами дощі ще не припиняться.

Раніше Hyser писав про те, що Крим заливає потужними дощами, люди не знають, де і як рятуватися.

Також Hyser повідомляв, що жителі і туристи у великій небезпеці - в Ялті через повінь 70 крокодилів опинилися на волі.

Нагадаємо, що потоп в Ялті став найсильнішим за останні сто років.