Під час посадки на рейс Познань - Одеса у Польщі виникла нестандартна ситуація.

Повідомляється, що коли на борт літака авіакомпанії Ryanair намагалия піднятися українці, один з пілотів почав нібито кричати, що він є "королем літака", пишуть "Факти", посилаючтсь на польські ЗМІ.

Інцидент відбувся у суботу, 3 липня. Як результат, судно провело у аеропорті на одну годину більш, ніж було заплановано.

Представники познанського аеропорту ситуацію ніяк не прокоментували, тільки підтвердили, що під час реєстрації відбулись деякі збої в роботі.

В українському МЗС одразу доручили співробітникам консульства в Познані перевірити цю інформацію.

"Бачили цю інформацію у ЗМІ. Доручили консульському відділу посольства України в Польщі її перевірити", — каже речник українського МЗС Олег Ніколенко.

Нагадаємо, що 1 липня в аеропорту "Бориспіль" сталася масова затримка вильотів авіакомпанії МАУ в Туреччину. До Анталії не змогли вчасно потрапили українці через те, що турецький аеропрт тимчасово не приймав літаки з України.

Деяким пасажирам довелося чекати більш, ніж 12 годин перед тим, як злетіти. Майже 700 осіб прочекали не тільки свій рейс, а й просиділи в обмеженій зоні терміналу, вихід з якої заборонений. Замість сонячного курорту вони знаходились у холодному гейті.

Більшість пасажирів на момент, коли стало відомо про затримку рейса, вже встигли пройти реєстрацію. Вийти за межі санітарної зони не могли майже сімсот осіб.

За цей час їм дали по круасану та пачці чіпсів.

Пізніше стало відомо, що не тільки з Києва не можуть вилетіти туристи, а й з аеропортів Одеси, Запоріжжя, Харкова та Львова.

Раніше Hyser писав про те, що туристам показали несподівані міста України для літніх подорожей, в яких цікавіше, ніж у Туреччині.

Також Hyser повідомляв, що курортників сповістили про загрозу на Чорному морі.

Нагадаємо, що українцям розповіли, які закордонні курорти відкриті для відвідування цього літа.