В Україні за останні дні почав знижуватися ринок валют.

Офіційний курс долара на вівторок, 6 липня, встановлений Нацбанком на рівні 27,29 грн/$ – на 12 копійок менше, ніж у попередній торговий день.

Євро подешевшає на чотири копійки - його курс складе 32,37 грн/€.

Міжбанківські торги 5 липня проходили в режимі TOM (з розрахунками на наступний день) через вихідний в США з нагоди Дня Незалежності. Як показує практика, що в таки дні спекулянти намагаються розгойдати ринок валют. Так як хочуть заробити на чесних українцях. Таким чином кількість угод на міжбанку падає до мінімального рівня. Всі розуміють, що така ситуація виникає штучним шляхом, але практично на це ніхто не може кардинально вплинути.

Але як не дивно в понеділок, 6 червня, стався якийсь збій в системі. Тому що звичайна сесія пройшла не за цим сценарієм.

Обсяг торгів виявився набагато нижче звичайних показників початку тижня. Але за день в Bloomberg пройшло угод на $ 95 млн, що досить багато для TOM.

Крім того, волатильність протягом дня була мінімальною. При цьому на ринку явно простежувався тренд на зміцнення гривні.

Українцям же не варто нічого робити зі своєю валютою: ні продавати ні купувати зараз. Так як така ситуація досить хитка і кожен може втратити свої гроші.

Як розповів директор департаменту казначейства Піреус Банку ігор Якобчук, після перших угод, у зв'язку з вихідним днем в США і обмеженим обсягом покупців валюти, ринок почав знижуватися, досягнувши рівня 27,31-27,33 грн/$.

Вже завтра ситуація може кардинальним чином змінитися. Залишається тільки дочекатися результатів курсу валют.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про те, що ранці валют настають глобальні зміни.

Також писали, що в Україні може рекордно подорожчати паливо.

Нагадаємо, що українцям розповіли, що буде з курсом валют цього літа.