Лікарі попередили про шкоду рисової каші

Щорічно захворювання серцево-судинної системи стають причиною мільйонів смертей по всьому світу. Лікарі рекомендують відповідально ставиться до свого раціону харчування, щоб виключити продукти, які можуть привести до закупорки артерій. У їх число входить і популярна каша, яку вживають багато. Про це пише ukr.media.

Продукти, які можуть привести до закупорки артерій багато людей вживають щодня. У їх число входить хліб, макарони і навіть рис. Варто відзначити, що раніше рисова каша вважалася корисною і навіть використовувалася в різних дієтах.

Зараз же думка фахівців різко змінилося. Вони відзначають, що рисова каша не містить абсолютно ніяких корисних волокон, мінералів і вітамінів. У випадку з очищеним білим рисом слід бути особливо обережними, оскільки при переробці організмом він перетворюється в цукор і відкладається на стінках судин і у всіх інших місцях у формі жиру. Тому зловживання цим продуктом може привести до закупорки артерій і серйозних проблем з серцево-судинною системою.

Варто відзначити, що закупорка артерій не єдина небезпека, яка чекає людей вживають рис. Надмірне вживання цієї каші може викликати запори і метеоризм. Також рис протипоказаний в деяких захворюваннях шлунка, а також травмах слизової оболонки. Людям, що страждають на діабет рис також протипоказаний, оскільки може викликати коливання рівня цукру в крові.

Лікарі відзначають, що дуже корисні для організму цільнозернові продукти, зокрема висівки. Вони містять багато клітковини, антиоксидантів і мінералів з вітамінами.

Раніше портал Hyser повідомляв, що лікарі назвали літні ягоди, які ефективно знижують артеріальний тиск.

Також наш портал інформував, що експерти розкрили секрет, як можна уникнути старіння і продовжити життя мінімум на 10 років.

Нагадаємо, що медики назвали популярний суп, який шкодить шлунку.