У Мінсоцполітики зробили заяву щодо нарахування субсидій одержувачам

У Міністерстві соціальної політики заявили, що довгоочікувані гроші на житловий субсидії за травень і червень нарешті будуть перераховані одержувачам. Про це повідомляє iнформаційний портал "Українські Новини".

Так, повідомляється, що в Мінсоцполітики надійшла заявка на потребу в коштах для фінансування перепризначеної допомоги держави на ЖКП за травень і червень 2021 року, тому Міністерство перераховує відповідні гроші в регіони для виплат. Це означає, що українці вже найближчим часом отримають свої субсидії за травень і червень поточного року.

У повідомленні Міністерства соціальної політики також говориться, що органи соцзахисту населення в кінці минулого місяця отримали з Міністерства фінансів повідомлення, в якому значаться дані про верифікацію даних одержувачів субсидій ЖКП відповідно до нових умов видачі субсидій.

Після отримання цього повідомлення органи соціального захисту здійснили перепризначення субсидій в автоматичному режим для більшої частини домогосподарств, які отримували її під час опалювального сезону з 2020 по 2021 роки.

Одночасно з тим, в Міністерстві соціальної політики нагадали, що в період без опалення вартість ЖКП серйозно знижується, тому і середній розмір субсидій також зменшений. Зараз він становить приблизно 290 гривень на домогосподарство щомісяця. З настанням опалювального період допомога від держави буде автоматично перерахована з урахуванням нових витрат на оплату тепла.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українці почнуть отримувати ще одну платіжку за газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українців попередили про прийдешні підвищення пенсійних виплат.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, скільки українців отримують заробітну плату в розмірі понад 25 тисяч гривень.