Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало вакцину Janssen (Johnson & Johnson) проти коронавірусної інфекції для екстреного медичного застосування.

Рішення було прийнято 2 липня, повідомляє пресслужба МОЗ.

Відзначається, що медики в нашій країні вакцину поки не застосовують. Раніше було завезено всього лише 500 доз вакцини Johnson & Johnson, яка призначалася для працівників однієї з приватних компаній. Саме вони оплатили її вартість і забезпечили доставку і дотримання необхідного температурного режиму.

Співробітники, які замовили вакцину, працюють на Алясці в Рибальській сфері і вакцинування даною вакциною їм було необхідно для відвідування США.

Відомо, що вакцина Janssen розроблена однойменною фірмою, якою володіє компанія Johnson & Johnson.

У препараті міститься знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтований ДНК, що кодує шиповидний білок вірусу SARS-CoV-2. Його слід зберігати при температурі +2... +8 градусів Цельсія і для появи імунітету необхідна всього лише одна доза.

ВООЗ дала дозвіл на екстрене використання вакцини. Крім того, дозвіл на її використання дали США, Великобританія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та інші країни.

Нагадаємо, що в нашій країні кампанія з вакцинації почалася 24 лютого поточного року. Відзначається, що всі щеплення робляться абсолютно безкоштовно і на добровільній основі.

Для вакцинації українців використовують препаратиastrazeneca( Covishield), CoronaVac (Sinovac Biotech), Comirnaty (Pfizer-BioNTech), AstraZeneca (ЄС) і AstraZeneca-SkBio (SK Bioscience).

Раніше Hyser писав про те, що у ВООЗ розповіли, як захиститися від найнебезпечнішого штаму ковіда "Дельта".

Також Hyser повідомляв, що в Україні заговорили про посилення карантину.

Нагадаємо, що в Україні вводять обов'язковий медогляд, але є велика проблема.