Українцям роз'яснили, як будуть списуватися кошти з банківських карт боржників

Український уряд в останні місяці намагається вдосконалити і налагодити роботу систем по стягненню в українців з заборгованість їх коштів, і зараз в Мін'юсті розповіли про нововведення. Останнім часом уряд попереджає українських боржників про те, що з їхніх банківських рахунків будуть зніматися кошти для погашення заборгованостей. Одночасно з тим, автоматично кошти списуватися не будуть, тільки в разі, якщо таке рішення прийме суддя, а ось арешти на картки можуть накласти і автоматично. Про це повідомляє офіційна прес-служба Міністерства юстиції України.

Так, в Міністерстві звертають увагу на той факт, що це означає, що між державними виконавцями і банківськими установами просто трохи був змінений порядок взаємодії. Наприклад, раніше всі взаємодії здійснювалися поштою, проте тепер для цього буде використовуватися електронний зв'язок, що зробить співпрацю набагато більш простим і швидким.

Так, у разі наявності в українця заборгованості, виконавці зможуть просити у банків інформацію про наявні на рахунках боржників кошти, після чого накладати на ці рахунки арешт.

Відзначається також, що така система навіть зручніше для боржників, ніж минула, оскільки арешт буде накладатися не на всі банківські рахунки, а тільки в межах суми його боргу, так що в розпорядженні боржника залишаться інші рахунки, не порушені арештом. Списувати ж кошти з карт можна буде тільки в разі виконавчого провадження.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в уряді заявили, що допомогу при народженні дитини молодим батькам підвищать.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про нову корисну послугу в державному додатку.

Також "Hyser" писав, що українцям в примусовому порядку змусили виплатити борг по аліментах за 14 років.