Люди, які не бояться літати, зазвичай кажуть, що "на дорозі шансів загинути в сотні разів більше, ніж в небі". Для інших же авіаполіт як проходження над безоднею по тонкій дощечці. Останні кілька днів свідчать, схоже, на користь других.

Так, стало відомо, що біля шведського міста Еребру за кілька сотень метрів від злітно-посадкової смуги впав і загорівся одномоторний літак DHC-2 Beaver. Про це пишуть росЗМІ, посилаючись на місцеву поліцію. Літак призначався для стрибків з парашутом.

Всі дев'ять осіб, які перебували на борту, загинули, а це вісім парашутистів і пілот. Правда, співробітники правоохоронних органів не уточнюють, за яких обставин була констатована їх смерть. Є деякі відомості, що двох людей ще намагалися після аварії врятувати медики, проте вони померли по дорозі в лікарню.

"Це дуже серйозний нещасний випадок. Всі, хто перебував на борту літака, що розбився, загинули", — сказав представник поліції.

За даними військово-морського і повітряного рятувального центру, літак врізався в місцевість приблизно в 200 метрах від аеропорту, проте причина події досі не встановлена. На місці аварії працювали рятувальники, лікарі та співробітники правоохоронних органів.

За словами прес-секретаря поліцейської дільниці Ларса Хеделіна, для родичів загиблих муніципалітет відкриє в аеропорту центр кризової підтримки.

Прем'єр Швеції Стефан Левен вже висловив співчуття рідним загиблих.

"З великою сумом і скорботою я отримав трагічну інформацію про авіакатастрофу в Еребру. Мої думки з жертвами, їх сім'ями і близькими в цей дуже важкий час", - написав Левен в повідомленні в Twitter.

Відзначимо, що всього 3 дні тому сталася схожа авіакатастрофа. Так, 6 липня незадовго до посадки розбився літак Ан-26, що виконував рейс з Петропавловська-Камчатського в селище Палана. На борту знаходилися 22 пасажири і шість членів екіпажу, всі вони загинули. На 7 липня виявлено 19 загиблих. Серед можливих причин смертельної авіакатастрофи називають помилку пілота, вплив метеоумов і технічну несправність. Однак, всі факти говорять про те, що пілот просто вирішив зрізати траєкторію польоту через сопку П'ятибратка і врізався в скелю.

Раніше "Hyser" писав про те, що на місці аварії літака Ан - 26 на Камчатці виявлені тіла всіх 28 загиблих.

Також наш портал повідомляв, що літак МАУ "забув" своїх пасажирів в аеропорту Борисполя.

Нагадуємо, що у лондонському аеропорту сталася аварія з російським лайнером.