Українців попередили про те, що найближчими днями буде висока пожежна небезпека.

Так, в Україні на тлі високої температури повітря підвищується пожежна небезпека. Як результат може значно збільшиться кількість пожеж. Такий прогноз дають до 12 липня включно. Тому з вогнем потрібно бути максимально акуратним, щоб не спровокувати виникнення пожежі.

"За інформацією Укргідрометцентру, 9 липня у Волинській, Львівській, Хмельницькій, Вінницькій, Житомирській та Сумській областях, 10-12 липня у західних, північних, Вінницькій, Полтавській та Харківській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки",- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше синоптики попередили про те, що цього року буде неймовірно спекотне літо. У другій половині липня градусники термометрів показуватимуть більше +35 градусів спеки. Така ж погода буде і в серпні місяці. Але при цьому ніхто поки не виключає, що можуть бути і сильні дощі, які до цього прокотилися по всій території України.

Вазіра Вартазінова прогнозує, що погодне літо закінчиться раніше календарного терміну. Істотне похолодання розпочнеться 20 серпня. Тому осінь настане набагато раніше, ніж хто міг собі уявити. Але незважаючи на це вона буде вельми теплою. Не варто думати, що температура відразу ж сильно впаде.

Найближчими днями синоптики прогнозують чергове підвищення температури повітря. Тому варто приготуватися до спеки і задухи. Людям, які погано переносять таку погоду, найкраще залишатися вдома, щоб не наражати своє здоров'я на небезпеку. Адже їм може стати погано прямо на вулиці. Це дуже небезпечно і може мати незворотні наслідки.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, коли в Україну знову повернуться сильні дощі.

Також писали, що після дощів українців чекає тропічна спека.

Нагадаємо, що Україну може накрити потужний антициклон.