Вчені попереджають про те, що в світі з'явився новий штам коронавірусу.

Світ приголомшила новина про те, що з'явився новий штам коронавірусу, який отримав назву Епсілон. За словами вчених, він може майже повністю нейтралізувати ефективність наявних вакцин. Тому становить величезну небезпеку для людства. Адже він більш заразний і має великі наслідки для організму. До того ж від нього фіксується високий рівень смертності.

Кількість інфікованих в США стрімко зростає, і вже дуже скоро новий штам з'явиться в Європі. А це означає, що він незабаром може з'явитися і на території України.

Вчені з Вашингтонського університету з'ясували, що новий штам має три мутації білка-шипа. Їх коронавірус використовує для проникнення і зараження клітин людини. Але справа в тому, що такі мутації можуть бути стійкими до антитіл, які виробляються в організмі вакцинами Pfizer і Moderna.

Ефективність поточних щеплень може бути знижена на 50-70% в порівнянні зі штамом, який вперше був виявлений в травні 2020 року. Але ніхто не говорить про те, що від них на цьому тлі потрібно відмовлятися. Навпаки, вони дають хоч мінімальну, але захист.

Тому людина, у якого навіть є дві вакцини, може заразитися цим вірусом і це буде представляти для його організму велику загрозу. Що стосується імунітету людини без наявності щеплень, то він теж не може стримати цей вірус. Тому що він більш агресивний і небезпечний.

Людей просять не порушувати правил карантину і завжди носити захисні маски, які допоможуть уберегти людину від зараження. Зараз потрібно строго дотримуватися всіх правил, які допоможуть захистити організм від небезпечної хвороби.

Раніше Hyser писав про те, що астролог розповіла, коли в Україні почнеться нова епідемія хвороби.

Також писали, що в Україні з'явилася нова вакцина від ковід.

Нагадаємо, що названі нові симптоми штаму Дельта.