З незапам'ятних часів варена кукурудза, яку часто ще називають "пшонкою", є неодмінним делікатесом і атрибутом пляжного життя. "Варена кукурудза виводить шлаки з пуза!"- торговці на одеських пляжах які тільки не придумували речівки, щоб побільше продати варених кукурудзяних качанів. Мода на це вже перекочувала і в Туреччину.

Так, в Telegram- каналі "це Запоріжжя" з'явилося відео, як у Туреччині туристам на пляжі пропонувалося придбати гарячу кукурудзу.

Як з'ясувалося, ситуація сталася на одному з пляжів Анталії. На відео туристка захоплюється, що турецький продавець нагадав їй Україну і радянське дитинство, коли набігавшись, вдома вона поглинала із задоволенням жовтий качанчик, намазаний маслом і рясно посолений великої кам'яною сіллю.

"Звичайно ж, для повного щастя не вистачає пахлави медової, насіння, креветок і таранки", – додали жінка коментуючи ситуацію.

Що цікаво, в Туреччині кукурудзу продають дешевше, ніж на українських курортах. Так, один початок турки цінують в 1 долар.

Відзначимо, що жителі різних країн звикли до різних пляжних делікатесів.

Так, в Одесі зазвичай торгують вареною кукурудзою і солоною рибою – таранькою, камбалою і кефаллю. А на заміну "радянським" біляшам прийшли солодкі мафіни – ванільні, шоколадні і з родзинками. При цьому на кожному квадратному метрі будь-якого пляжу можна купити насіння і солодку вату.

У Росії ж погляди відпочиваючих більш консервативні, адже не змінюються вже кілька десятків років. Так, крім кукурудзи відпочиваючим пропонують біляші і чебуреки, пахлаву, копчену рибу, а також нарізані і вже розфасовані по стаканчиками абрикоси, персики і кавун.

А ось на індійських пляжах можна без проблем купити будь-які прохолодні напої і самоси – смажені у фритюрі гострі хрусткі пиріжки з овочевою начинкою.

Що стосується грецьких пляжів, то найпопулярнішим делікатесом там є пончики: великі солодкі з кремом всередині. Також зазвичай неподалік від пляжів стоять намети з гіросом – грецької шаурмою з м'ясом, цибулею і соусом дзадзікі.

Раніше Hyser писав, що у Туреччині на відомому курорті сталася аварія з туристичним катером: загинув 2-річний хлопчик.

Також наш портал повідомляв, що в Україні склали рейтинг найпопулярніших курортів.

Нагадавши, на популярних українських курортах навала змій.