На Закарпаття прийшли проливні дощі. Зливи спровокували підтоплення і повені. Моторошні кадри!

Сильні дощі, які пройшли в суботу, 10 липня, накоїли лиха в Закарпатській області. Постраждали житлові будинки та дорожнє покриття. Влада і рятувальники продовжують встановлювати суму збитку, нанесеного стихією. Людських жертв, на щастя, немає.

На момент написання цієї статті повідомляється про часткове підтоплення 35 житлових будинків, 11 підвалів у житлових будинках, а також пошкодження 335 метрів дорожнього покриття. Найбільшої шкоди стихія завдала в Рахівському районі Закарпатської області.

У смт Ясіня постраждало 30 будинків, 10 підвалів та пошкоджено 300 метрів дороги. До деяких будинків ускладнений проїзд через нанесене водою сміття. Також неподалік смт Ясіня пошкоджено дорожнє покриття на трасі Н 09 "Мукачево-Львів". Пошкоджено близько 30 метрів асфальту на глибину до 30 см. Проїзд транспорту тимчасово обмежений і забезпечений по одній смузі руху.

У селі Лазещина підтоплено 5 приватних будинків та один підвал житлового будинку. А в селі Богдан пошкоджена дорога місцевого значення (близько 35 метрів). Проїзд транспортних засобів тимчасово забезпечений по одній смузі руху.

Над усуненням шкоди від стихійного лиха працюють 14 осіб та 4 одиниці спецтехніки, з них 12 осіб та 3 одиниці техніки з ДСНС України. Також проводиться дослідження територій для виявлення шкоди завданої стихією. Вода йде самостійно, її рівень поступово знижується. Загрози повені немає.

Як повідомлялося раніше, через проливні дощі затопило Ялту. По місту можна пересуватися тільки на човнах. А говорили, в Криму проблеми з водою.

Hyser також писав, що на Азовському морі затопило популярний курорт. Бази відпочинку просто змило в море.