Синоптики попередили українців про різке погіршення погодних умов

Пекельна спека не єдине випробування, яке приготувала погода для українців 12 липня. Синоптики попереджають про сильні грози з градом і сильний шквальний вітер до 15-20 метрів в секунду. У регіонах оголошено штормове попередження. Про це інформує Український гідрометцентр.

Синоптики оголосили і рівень небезпеки, жовтий. Різке погіршення погодних умов очікується у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Там пройдуть сильні грозові дощі з градом. Також зіпсується погода в Одеській, Запорізькій, Миколаївській, Херсонській областях та Криму. Синоптики прогнозують грози, град та сильні пориви вітру, однак дощі будуть короткочасними.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У західних регіонах стовпчики термометрів вдень показуватимуть від 30 до 32 градусів вище нуля, а вночі посвіжіє до 16-18 градусів тепла. У центрі країни денна температура повітря досягне позначки в 29-21 градус тепла, а вночі від 18 до 20 градусів вище нуля. У східних регіонах буде спекотніше: від 31 до 33 градусів вище нуля вдень і від 19 до 21 градуса тепла вночі.

Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua
Карта погоди. Фото: meteo.gov.ua

У південних і північних областях також очікується спекотна погода. У денний час синоптики прогнозують від 30 до 33 градусів тепла, а вночі від 19 до 21 градуса вище нуля. Спека також прогнозується і в Києві. Вдень стовпчики термометрів покажуть від 31 до 33 градусів вище нуля, а вночі від 19 до 21 градуса. Грозові дощі не обійдуть стороною і столицю.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Також наш портал інформував, що синоптики розповіли, коли нестерпна спека накриє Україну.

Нагадаємо, що Україну накриє потужний антициклон, який принесе на зміну грозам нову муку.