Синоптик розповіла, коли в Україну прийде похолодання

В Україну накрила чергова хвиля аномальної спеки. У більшості регіонів стовпчики термометрів піднялися до позначки в 34 градуси вище нуля. Скільки протримається спекотна погода і коли українці зможуть освіжитися, розповіла синоптик Наталія Діденко на своїй сторінці в Facebook.

За словами синоптика найближчими днями в Україні триматиметься спекотна погода. У більшій частині країни стовпчики термометрів показуватимуть від 30 до 34 градусів вище нуля. Стовпчики поповзуть вниз орієнтовно через тиждень, з 19 або 20 липня.

Наталія Діденко зазначила, що на даний момент холодний атмосферний фронт накрив деякі європейські країни та вже до 12 липня прийде в Україну. Однак найближчими днями він не послабить спеку, тому освіжиться українці зможуть лише через тиждень.

У той же час за словами народного синоптика Леоніда Горбаня такі температурні гойдалки цього літа будуть спостерігатися періодично. За його словами спекотна погода триматиметься до 17 липня, а тоді прийде нова хвиля похолодання. Стовпчики термометрів опустяться до 20 градусів тепла. Однак в останню декаду другого місяця літа спека знову запанує і температура повітря складе до 32 градусів тепла.

Погода в серпні продовжить випробовувати українців на міцність. Так, у першій половині місяця очікується спекотна погода, а потім знову прийде похолодання. За словами синоптика найспекотнішим днем у серпні буде 4 число, коли стовпчики термометрів піднімуться до 35 градусів вище нуля.

Раніше портал Hyser повідомляв, що синоптики розповіли, які регіони України накриють дощі на початку тижня.

Також наш портал інформував, що Україну накрив потужний антициклон через який спека посилюватиметься з кожним днем.

Нагадаємо, що фахівці дали ефективні поради, які допоможуть впоратися зі спекою без кондиціонера.