Марина Лазебна похвалилася новими виплатами

У Міністерстві соціальної політики заявили рівень середньої зарплати в Україні за рік зріс на 28%, а середня пенсія стала вищою на 17%. Про це розповіла Марина Лазебна в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Марини Лазебної похвалитися є чим, оскільки в травні 2021 року розмір середньої заробітної плати став більше на 28% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Також стрімко пішов вгору рівень мінімальної зарплати. За рік "мінімалка" зросла на 27%. Така ж тенденція спостерігається і з пенсіями: середній розмір пенсійних виплат збільшився на 17% за рік, а мінімальні пенсії на 14%.

Разом з тим, як зазначила Лазебна в Україні зріс фактичний прожитковий мінімум на 11%. За словами міністра в країні спостерігаються позитивні тенденції. Вона підкреслила, що уряд повинен постійно працювати над тим, щоб доходи населення збільшувалися, оскільки це знижує ризик бідності в країні.

Марина Лазебна зазначила, що пенсійні виплати залежать від заробітної плати. Тобто чим більше заробітна плата, тим вище відрахування до Пенсійного фонду. За її словами від того як буде йти ситуація із зарплатами надалі, буде залежати й підвищення пенсійних виплат. Проте за перший квартал Пенсійний фонд наповнився більш ніж на 4 мільярди гривень, а це означає, що дефіцит буде поступово погашатися, оскільки відомство має необхідні ресурси.