На Прикарпатті через рясні дощі під воду пішли будинки та городи

У той час як частина регіонів України страждає від аномальної спеки, Прикарпаття заливають сильні дощі. У Надвірнянському районі негода накоїла біди, затопивши Мости, Будинки та городи. Про це повідомила голова Івано-Франківської ОДА Світлана Оніщук на своїй сторінці в facebook.

За словами голови ОДА в результаті рясних дощів у річці Прутець піднявся рівень води. Внаслідок чого сталися підтоплення 5 житлових будинків, 5 домогосподарств. Також через негоду постраждали три Легкові автомобілі та пошкоджені під'їзди до 4 містків.

Наслідки негоди на Прикарпатті. Фото: facebook / Світлана Оніщук
Наслідки негоди на Прикарпатті. Фото: facebook / Світлана Оніщук

Наслідки негоди на Прикарпатті. Фото: facebook / Світлана Оніщук
Наслідки негоди на Прикарпатті. Фото: facebook / Світлана Оніщук

Зазначається, що рятувальники працюють цілодобово і
синхронізували дії з подолання наслідків негоди. Повідомляється, що співробітники ДСНС оперативно надали допомогу дітям, які потрапили у водяну пастку.

На даний момент за словами Світлани Оніщук місцевим жителям нічого не загрожує, вода зійшла самостійно. Однак на територіях масового підтоплення важливо вжити всіх необхідних заходів, щоб убезпечити жителів від зсувів, руйнування мостів та інших небезпек, які може нести негода.

Негода вирує і в інших регіонах, зокрема на популярних курортах. Так, через сильні зливи під воду пішов український курорт Коблево. Рівень води в деяких місцях досягає 40 сантиметрів. В результаті постраждали деякі бази відпочинку і бари. Також під воду пішли цілі вулиці, а разом з ними і проїжджа частина, тому рух автомобілів дуже ускладнений.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в окупованій Ялті знову піднявся рівень води в річках.

Також наш портал інформував, що синоптики назвали дату повернення потужних злив в Україну.

Нагадаємо, що у Криму ще один район пішов під воду, вулиці просто розмиті.