Експерти розповіли про те, що ближче до опалювального сезону тарифи на опалення зростуть.

Експерти попереджають, опалення, як і інші комунальні послуги, можуть зрости в ціні вже до нового опалювального сезону. У Києві та деяких інших містах, за прогнозами оптимістів, тарифи зростуть в 1,3 рази. Песимісти передбачають зростання в 1,4. А ось, наприклад, у Чернівцях, які раніше могли похвалитися найнижчим тарифом на тепло, його вартість може підскочити відразу в 1,7 рази.

Тому українців попереджають заздалегідь, щоб потім для них це не стало великою несподіванкою. Крім того може збільшитися тариф на газ. Але поки точних цифр наскільки він буде збільшений не названо.

У 2020 -2021 роках підприємства ТКЕ не підвищували тарифів на свої послуги через епідемію коронавірусу. Однак при цьому зростали зарплати співробітників підприємств, податки, витрати на ремонт. У той же час, вартість газу, яка була закладена в тариф на тепло, становила близько 4 гривень за кубометр. Але насправді компаніям доводилося купувати газ за вищою ціною. Але вихід знаходила держава, яка частково компенсувала таку різницю. Але тепер такого очікувати не потрібно.

Тому що це було зроблено виключно через карантин в країні, щоб допомогти компаніям не піднімати ціну на опалення для людей, багато з яких і так залишилися без роботи. А оплачувати комунальні послуги потрібно було все одно.

Тепер же ціна на газ для компаній зросла практично в два рази. До теж додався ще один пункт витрат-це ціна за розподіл природного газу.

Тому підвищення тарифу на опалення варто очікувати вже найближчим часом.

Раніше Hyser писав про те, що вже названі суми субсидій, які будуть виділені українським ринкам.

Також писали, що у жовтні тарифи на опалення збільшать на 40%.

Нагадаємо, що українців сповістили щодо нових змін в оплаті комунальних послуг.