Популярний блогер Instagram Таня Носевуч, за життям якої стежать понад 200 тисяч передплатників, порекомендувала своїм фоловерам зупинити свій вибір на вітчизняному курорті, а саме на відпочинку в Одесі.

На нетривалих роликах дівчина заходить в море, яке кишить водоростями і розповідає, як добре відпочивати в Одесі.

"Якщо ви вибираєте між Чорногорією і Болгарією, між Туреччиною і Арабськими Еміратами, то я рекомендую вам Одесу! Незабутні враження", - сказала блогер, одночасно набравши повні руки водоростей.

"Одеса-незабутні відчуття🌿", - підписала вона Відео.

На іншому ролику Тетяна сидить в тих же водоростях, але вже з бутербродом в руках і міркує про користь йоду для організму.

"Процедуру приймала", - пише вона під відеороликом.

Нагадаємо, що в Одесі "зацвіло" море. За словами санврачів, морська вода чиста і збудників хвороб в ній немає. Однак екологи кажуть, що через велику кількість дрібних квітучих водоростей у людей може виникнути отруєння або подразнення шкіри через токсини, які виробляють водорості.

"Цвісти" море почало ще місяць тому. Мікроскопічні водорості утворили цілі колонії заростей, які доводиться прибирати з води спеціальною технікою з берега. Але щоб очистилося море, необхідний сильний вітер, який віднесе морську зелень на глибину.

Відпочиваючі скаржаться, що водорості не тільки заважають купатися, але і видають неприємний запах. Хоча якщо пройти глибше в море, то можна абсолютно спокійно поплавати в чистій воді.

Фахівці відзначають, що сміття почало "цвісти" після тривалих дощів і спеки, які збагатили водойми поживними речовинами, і вони почали активно розмножуватися. Зокрема, активізувалися солоно-водні ціанобактерії.

Раніше Hyser писав про те, що названі способи, які допоможуть прибрати свербіж після укусу комара.

Також Hyser повідомляв, що синоптики попередили про нову хвилю аномальної спеки.

Нагадаємо, що медики розповіли, як діяти якщо в селі або на дачі вкусив кліщ.