Експерт попередив про підвищення тарифу на опалення

Початок опалювального сезону це завжди додатковий "удар" по гаманцю кожного українця. Однак цього року комуналка може фактично розорити, оскільки тарифи на тепло в новому опалювальному сезоні можуть підскочити відразу на 30-40%. Про це порталу obozrevatel заявив голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко.

Експерт зазначив, що нові тарифи на тепло українці можуть побачити вже у вересні. За його словами опалення однокімнатної квартири українцям обійдеться як мінімум у 2 тисячі гривень, але найбільше не пощастить власникам більш просторих жител. Так, наприклад опалення двокімнатної квартири площею 63 квадрати коштуватиме близько 3150 гривень. Українці, які живуть у трикімнатній квартирі площею 80 квадратів будуть змушені платити 4 тисяч гривень.

Олег Попенко додав, що рівень подорожчання залежатиме від регіону. Наприклад, якщо жителям столиці за опалення доведеться платити на 30-40% більше, то українцям, які живуть в інших регіонах на всі 60-70% більше.

Експерт пояснив, що найбільше суми в платіжках зростуть в тих містах, де тариф на опалення не переглядали і останні 2-3 роки не проводилася модернізація теплокомуненерго. Наприклад, вже відомо про підвищення тарифу на тепло в Чернівцях на 70%. Також платити на 53% більше доведеться жителям Кременчука, де також готуються підвищити тариф. У Києві ж, на думку експерта, тариф може піднятися вище прогнозованого - до 45%.

Раніше портал Hyser повідомляв, що українців попередили про подорожчання електроенергії: ціни злетять удвічі.

Також наш портал інформував, що українцям розповіли, що змінилося і куди потрібно звертатися для подачі документів на оформлення субсидії.

Нагадаємо, що українцям почнуть надсилати відразу три платіжки за блакитне паливо: за що будемо платити.