Пенсія в Україні - це дуже велика проблема, колишнім військовим службовцям вже давно не підвищували пенсійні виплати, їх обійшла стороною індексація в березні. Українська влада, нарешті, вирішила поміняти таку сумну картину через довгий час.

Про це повідомляє портал "Бізнес"

Глава українського уряду Денис Шмигаль вирішив поділитися сценарієм влади щодо перегляду виплат пенсійних коштів. Як він сказав, є величезна різниця між виплатами пенсій військовим, які були призначені в недавній час, і тим, які були призначені за законом, який діяв ще 3 роки тому.

Відмінність між цими призначеннями - дуже велика, майже в два рази. Питання про індексацію залишалося відкритим протягом декількох років і не було вирішено. Так ось зараз, за словами Шмигаля, "уряд збирається виправити цю ситуацію".

Варто відзначити, що на найближчому засіданні Кабінету Міністрів України це питання буде вирішуватися. Цю ініціативу проявив глава держави Володимир Зеленський, який вирішив підвищити пенсію військовим.

Після нововведень передбачається очікувати щомісячну додаткову плату сумою в 2 тисячі гривень практично для 400 тисяч військовослужбовців, які вирушили на пенсію. Тобто, тим людям, які були призначені ще в 2018 році. Це означає Те, що їх мінімальний рівень пенсій становитиме 3854 гривні.

Також будуть збільшені пенсії тим людям, які брали участь у бойових діях і втратили працездатність. Вони отримуватимуть 210% замість 165% від прожиткового мінімуму. Це означає, що понад 40 тисяч людей отримають надбавку до виплат у розмірі 700 гривень.

Нагадаємо, що Міністр соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про те, що деяким людям підвищать пенсії на 40%.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі розповіли про те, для якої категорії людей на території нашої країни зріс рівень пенсійної виплати.

Також портал "Hyser" писав, що у Міністерстві соціальної політики України розповіли, що в країні збільшиться рівень заробітних плат і пенсійних виплат.