Доктор Комаровський розповів, чи можуть деякі продукти підвищити ризик раку

Здоров'я людини безпосередньо залежить від її раціону харчування. Але чи можуть певні продукти підвищити ризик розвитку онкологічного захворювання? У цьому питанні розібрався відомий український педіатр Євген Комаровський і детально розповів на своїй сторінці в Instagram.

Лікар-педіатр заявив, що повністю неправильної їжі, яка стане причиною утворення злоякісної пухлини, не існує. Точно так же немає їжі або дієт, які допоможуть уникнути онкології. Він зазначив, що існують такі види раку, які не мають до харчування ніякого відношення.

Євген Комаровський підкреслив, що існують три окремі групи факторів, де чітко доведено взаємозв'язок. Наприклад, зловживання спиртним може збільшити ризик онкології. При цьому він додав, що алкоголь підвищує ризик тільки певних видів раку: раку грудей, гортані і прямої кишки. Ризик утворення злоякісної пухлини збільшується при вживанні більше однієї дози алкоголю на добу.

За словами лікаря ризик раку, причому величезної кількості його видів, підвищує зайву вагу. У той же час існують такі варіанти взаємозв'язку онкології та харчування, де висловлено цілком серйозне припущення про взаємозв'язок, проте це ще не доведено на 100%.
Істотно збільшують ризик розвитку раку різні солодкі напої, зокрема енергетики. Також краще обмежити споживання жирних продуктів і з високим вмістом солі.

Раніше портал Hyser повідомляв, що Євген Комаровський дійшов несподіваного висновку щодо впливу кондиціонера на здоров'я дітей.

Також наш портал інформував, що Євген Комаровський пояснив, як відрізнити справжні лікарські препарати від підробки і не стати жертвою обману.

Нагадаємо, що лікарі назвали популярну закуску, яка непомітно гробить серце.