В Україні можуть ввести нові штрафи для водіїв електротранспорту

У Верховній Раді придумали, як навести порядок на тротуарах і внесли два нових законопроєкти, якими пропонується ввести нові правила і штраф для водіїв електротранспорту, зокрема гіроскутерів і сегвеїв. Про це інформує портал ampercar.

У разі якщо народні депутати підтримають запропоновані законопроєкти, водіям такого транспорту доведеться дотримуватися правил дорожнього руху, а у випадку їх порушення, як і іншим учасникам руху, доведеться заплатити штраф.

За новими правилами право управляти електротранспортом буде надаватися тільки громадянам, яким виповнилося 16 років. У документі говориться, що їм буде дозволено їздити по велосипедних доріжках, по узбіччю або по краю проїжджої частини.

Також в законопроєкті пропонується зобов'язати водіїв електротранспорту їздити в застебнутому шоломі і заборонити перевозити пасажирів. Крім того, буде заборонено перевозити вантажі, які створюють незручності при управлінні транспортом.

Крім іншого власники електротранспорту будуть зобов'язані обладнати його світловідбиваючими пристроями і світловими приладами, якщо такі не передбачені конструкцією. З настанням темряви їх потрібно буде включати в цілях безпеки.

Водії електротранспорту стануть повноцінними учасниками дорожнього руху і в разі порушення ПДР їм доведеться заплатити 340 гривень штрафу. За їзду та порушення правил у п'яному вигляді водієві загрожує штраф у 680 гривень. Найдорожче власникам електротранспорту обійдеться створення аварійної ситуації. За це порушення буде передбачено штраф у розмірі 850 гривень.

Раніше портал Hyser повідомляв, що автолюбителям дали ефективну пораду по охолодженню двигуна в спеку.

Також наш портал інформував, що українські водії можуть подати заяву на заміну водійського посвідчення в пару кліків, навіть не встаючи з улюбленого дивана.

Нагадаємо, що експерти попередили про ще один штраф, який загрожує українським водіям.