Професійні дієтологи назвали унікальну ягоду, яка може уповільнити старіння і знизити рівень раку в організмі людини.

Про це повідомляє портал "РБК-Україна"

Відомий американський лікар-дієтолог, який знає толк у своїй справі, звернувся до людей з дуже корисною порадою. Він озвучив назву неймовірної літньої ягоди, яка допоможе захистити ваше серце, вберегти від раку і навіть допоможе знизити вагу завдяки своєму унікальному складу.

За словами Емі Гудсон, лідируючого лікаря-дієтолога, ягоди – дуже корисні плоди для здоров'я кожної людини. Але чорниця - це сама найсприятливіша ягода для організму людини.

Фахівець пояснила, що в цих ягодах дуже багато клітковини, вітаміну С і флавоноїдів, які представляють собою найпотужніші антиоксиданти.

Чорниця-справжній супергерой Серед всіх інших ягід. Вона володіє унікальними властивостями саме через антиоксидантів. Крім цього, чорниця містить поліфеноли, які можуть уповільнити старіння організму людини.

Також Емі Гудсон розповіла, що плід цієї чарівної ягоди допомагає при серцево-судинних проблемах, покращує роботу мозку, допомагає посилити кровообіг, а також сприятливо впливає на пам'ять людини.

Не варто упускати того, що чорниця покращує зір, роботу кишечника і приводить в норму травлення, вона знижує ризик захворювання сечових міхурів, дуже корисна для вагітних жінок, тому що має в складі калій і фолієву кислоту.

Не можна промовчати про те, що цей універсальний плід покращує шкіру, запобігає старінню, допомагає при здутті, діареї, проблеми шлунково-кишкового тракту. Чорниця дуже ефективна при схудненні, а також знижує ризики онкології.

Дієтолог назвала і інші ягоди, які також приносять користь для людського організму. Вона акцентувала увагу на малині та ожині, чашка якої містить понад 30% харчових волокон від добової норми людини. Її вміст покращує травлення і здоров'я кишечника.

Антиоксиданти, які містяться в літніх ягодах, мають унікальні властивості, які омолоджують організм. За словами вчених, ягоди захищають клітини від вільних радикалів, які можуть спровокувати рак і хвороби серця.

Лікар додав те, що ягоди - універсальні, через що їх можна з легкістю додавати в харчовий раціон. Їх можна їсти з пластівцями, молоком, йогуртом або вівсянкою. Ягоди можна додавати в випічку і салати, робити соки і різноманітні смузі.

Нагадаємо, що лікарі озвучили корисні властивості всіма улюбленого літнього плоду.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", вчені назвали унікальні фрукти, які допоможуть зміцнити спину.

Також портал "Hyser" писав, що лікарі розповіли, для кого небезпечно їсти чорницю у великій кількості.